Det som händer efter

En helg med och om skrivande

I helgen var jag i Eksjö och umgicks med ett gäng skrivande personer på Skrivspa som jag arrangerade. Resan dit var som att åka till världs ände med fem byten och fyra olika tåg och till slut en lokalbuss. Det som förvånade allra mest var nog att allt rullade på precis som det skulle och jag kom fram exakt i tid. Eller ja, helt smärtfritt var det väl kanske inte när bytet i Uppsala som skulle vara på 6 minuter minskades ner till 2. Men jag hann!

Jag erkänner att jag är trött nu, eller borde vara tröttare.

Så där som man kan vara efter en sån här rolig upplevelse går jag omkring i något slags euforiskt rus som jag vet kommer att släppa snart. Det har hållit mig igång hela dagen så att jag fått massor gjort. Mer av den varan tack!

Nu börjar jag planera för vårens skrivhelger och jag har ett väldigt lockande förslag på gång. Håll tummarna för att det går vägen.

Det hände mer än en sak

Helgen tog slut, så som helger gör, igår och det som återstod efter vår sammankomst var resan hem. Färden gick från ett kyligt, blåsigt men snöfritt Eksjö mot ett ännu blåsigare och snöigt Stockholm med bil den här gången. Väl i Stockholm satte jag mig på ett av två tåg som skulle ta mig till Gävle. När vi rullade in på stationen hade klockan passerat elva. Jag och min alldeles för tunga rullväska dundrade fram på grusiga gator. Just då och där hade jag ingen lust att ens tänka tanken att jag väckte någon, jag ville bara hem till min säng.

Den första polisbilen jag möter får mig inte att reagera, jag passerade trots allt polishuset. Men när jag går förbi ytterligare en polisbil några kvarter bort och inte så långt från den ser den tredje börjar mina tankar gå. På trottoaren stod då en polis och en yngling och pratade.

Jag gick över till andra sidan.Tänkte att det var säkrare, om det nu var så att det var ett pådrag med narkotika eller nåt. Nattetid och mörka gator föder sådana tankar. Om jag hade känt brandrök hade jag naturligtvis tänkt något helt annat. Nu fick jag först dagen efter veta vad det var för anledning för polisen att köra runt med tre av deras bilar i just de här kvarteren.

Så vad har det med veckans skrivutmaning att göra?

Ja den handlar helt enkelt om något annat än själva händelsen skulle jag kunna säga, där det som händer efter händelsen är där historien börjar. Du får helt enkelt ta och kolla in filmen så tror jag att du förstår lite bättre.

Och du – Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close