Det låter i marken och träden

Igår gick jag en promenad mot stationen i Hudiksvall på kvällen

Det var mörkt och jag trippade fram på bitvis isiga vägar översållande av grus. När jag kom fram till en skola stannade jag till. Bakom mig låg en mörk skogsdunge och medan jag stod där tyst och lyssnade hörde jag ljud som om någon snart skulle komma klivandes ut i ljuset. Ingen kom. Det var bara jag som fanns där. Ändå hörde jag så mycket ljud.

Det låter på dagen också

På dagarna när jag tar en promenad händer det att jag passerar det där huset som ligger lite längre ner på gatan. Det med den där häcken som kvittrar. Jag brukar försöka se vad det är som gömmer sig där inne men de är otroligt duktiga på att kamouflera sig, sparvarna. Häromdagen gick jag förbi ett träd som var fullt av tofsvippar, ni vet de där som låter som små bjällror.

Vinter är fortfarande här men något har börjat hända i marken, i luften och i omgivningen. Det är något på väg och det är nu som vi måste ge oss ut och lyssna för att kunna spara och komma ihåg sen, sen när vi behöver det i någon av våra texter.

Använd ditt sinne för att lyssna

Så veckans skrivutmaning uppmanar dig till att gå ut och tjuvlyssna på våren. Berätta gärna vad du upptäckte i kommentaren här nedan. Jag är som du nog vet väldigt nyfiken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close