Det här med visioner och mål

Vad har du för visioner?

Var en fråga jag fick idag ochVad betyder vision som troligtvis kommer få mig att ligga sömnlös bitvis inatt. Det är så jag fungerar när kreativiteten slår till.

Frågan är inte helt lätt faktiskt men bra att formulera. Vad har jag för visioner med företaget? Vad är mina personliga visioner?

Den andra frågan var vilken målsättning jag personligen har och vilken målsättning jag har för företaget. Går sen dessa två saker, visioner och målsättningar, företag och personligt, att sammanföra på något sätt så vore det ju trevligt.

Jag vet nog vad jag har för visioner och sanningen är den att jag för några år sedan faktiskt satte upp ett mål och en vision för mig personligen som jag nu faktiskt är på väg mot. Jag satte upp en femårsplan för mig och min arbetssituation. Min tanke var att komma dit till år 2018. Nu är vi bara på år 2016 och jag är redan på väg men säkert är det så att jag först om två år är riktigt där. Hoppas jag.

Kanske dags att formulera även en vision och ett mål för mitt manus.

Att formulera för sig själv är första steget. Att sedan säga det högt och dela med sig tror jag gör det mer möjligt att uppnå. Sen om det bara är för sig själv och familjen man uttalar det hela spelar nog ingen roll. Och man ska aldrig vara rädd för att våga ha visioner som kanske inte alltid slår in eller går att genomföra. Det finns många sådana projekt som inte blivit av. Som för Ingmar Bergman till exempel. Alla dessa filmer som aldrig blev.
2 reaktioner på ”Det här med visioner och mål”

  1. Visst är det bra att sätta upp mål och visioner. Alla gör det kanske i någon form (i tankar och drömmar om inte annat) men jag tror att de har större chans att bli sanna om man både skriver ner dem och visualiserar dem riktigt. En budget, målet för ett eller flera år ekonomiskt, är ett sätt. Utöver det brukar jag skriva upp ca fem saker jag vill uppnå under året i min kalender. Alltid lika intressant att titta när året är slut vad som lyckats men minst lika viktigt att påminna sig under årets lopp så man inte tappar tråden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close