Det här med att skriva dagbok

Jag försökte flera gånger, då när jag var yngre, att skriva dagbok

Men det gick aldrig riktigt. Eller jag ska väl säga att jag inte fick någon rutin på det. Skrev däremot gjorde jag lite då och då. Små korta texter lite här och där med tankar nedkladdade i diverser block.

En del av de där texterna hittar jag nu när jag håller på och rensar. Helt lätt är det inte för jag tycks ha en förmåga att skriva ner i block när jag suttit på föreläsningar, jobbet eller på väg någonstans. Då tar jag det jag har tillhands helt enkelt.

Jag hittar texter lite överallt

Problemet när man rensar är förstås att det inte går att slänga en anteckningsbok rakt av utan att först kolla om det finns något som borde sparas. Fast lika kul är det varje gång jag hittar texterna. Roligt och ibland förvånande över saker jag helt glömt bort. En hel del guldkorn faktiskt.

Dagböcker kan verkligen vara guldkorn. Som den där dagboken min mamma skrev med start 1947. Där finns tankar om den där mannen som blev min pappa, tankar om väninnor och senare även tankar inför skilsmässan många år senare. De där texterna berättar verkligen en historia.

I veckans skrivutmaning är det dagboken som står i fokus. Inte din utan din karaktärs. Kolla in filmen så förklarar jag där vad jag menar.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close