Det blåser starka vindar

Utanför mitt fönster blåser det hårda vindar som får det att knaka i husets sidor, vina i våra fönster och väggarna att sucka. Lite oroligt måste jag påminna mig själv om att huset både stått pall för flertalet vintrar och även klarat av en och annan storm som passerat.

I mitt liv blåser det också men helt andra vindar.

Vindar som puttar mig åt ett annat håll och tar mig mot ny mark. Den 22 augusti blir jag egen företagare och kommer att jobba heltid med skrivande och med att guida i sociala medier. Just precis, två olika nischer men som ändå har med varandra att göra.

Skrivande och sociala medier

När det gäller skrivandet så är det främst privatpersoner jag vänder mig till som lektör och författarcoach och delvis sociala medier. Framför allt så är det kurser i bloggande. Och när det gäller guidning i sociala medier så är det främst företag som blir mina kunder. Även författare räknar jag in där för en författare är och bör tänka sig lite som en egen företagare. Främst de författare som är egenutgivare men jag vet att även de som blivit utgivna av förlag kan behöva hjälp med sin marknadsföring och med en liten budget är sociala medier perfekta.

Jag vet företag (och författare) som tycker att de redan idag finns i sociala medier och tycker att det kan räcka, men att marknadsföra sig i sociala medier handlar om så mycket mer än att bara finnas där, du måste göra det på rätt sätt och på ett bra sätt. Det är där jag kommer in och visar dig den rätta vägen.

Fler helgkurser och Skrivspa planeras

En sak som också kommer att finnas för både privatpersoner och för företag är helgkurser. Både för skrivande och för sociala medier, men förstås så blandas inte de två grupperna eftersom det skiljer sig åt en del.

För skrivande så är min plan att kunna erbjuda fler Skrivspahelger under året och på flera olika platser. Framför allt för att jag vet att det idag finns många som vill delta men där utbudet ofta är i Stockholm eller någon annan stad som du kanske har svårt att ta dig till.

Kurser i sociala medier planeras också runt om i landet men fokus kommer till att börja med ligga på Gävleborg (Hälsingland), Dalarna och Uppland som är närmast där jag bor. Eftersom jag älskar att resa kommer jag nog ganska snart att fara ut i vårt vackra land.

Det bästa av mycket

Det är väl just så, att jag älskar att skriva, att coacha i sociala medier och att resa så vad kan väl inte vara bättre än att få kombinera dessa. Jag har berättat om min femårsplan tidigare och det här är helt i dess linje även om det här med att jobba heltid med det kommer lite tidigare än jag hade räknat.

Som sagt, den 22 augusti startar mitt företag som heter Midéan (Media + Idé) och med det så kommer även webbsidan www.midean.se att ta fart. På den sidan kommer jag att vända mig till företag och med fokus på sociala medier medan den här sidan kommer att fortsätta för dig som skriver.

Hjälp mig gärna i min planering!

Jag har redan nu fått in lite förslag på önskemål om framtida Skrivspa och bloggkurser men jag vill gärna ha fler så om det är något du skulle vara intresserad av vore det toppen om du bidrog med den informationen. Du gör det bäst genom att fylla i formuläret här nedanför lite snabbt. Du behöver inte uppge ditt namn utan bara ge mig lite info om vad som skulle passa dig bäst.

[contact-form-7 id=”3340″ title=”Förslag på Skrivspa och bloggkurser”]

 

5 reaktioner på ”Det blåser starka vindar”

 1. Jag skriver här istället för i din formulär som jag inte vet om jag egentligen söka en kurs. Jag har varit obekväm i många år med hela idén om att använda socialmedia för kommersiella syfte. Jag känner helt enkelt inte att ’social’ och ’försäljning’ går ihop. MEN jag börjar kommer runt till en acceptans av att det måste finnas ett sätt för dessa världer att kommer tilllsammans på ett vis som inte känns falsk. Kan jag vara ensam i detta?

  1. Det är helt okej att skriva en kommentar också. Formuläret är enbart för att jag ska få idéer och ingen anmälan till något.
   Tror inte du är ensam om att vara skeptisk till sociala medier och själv kan jag säga att jag ogillar den som använder sociala medier som en reklampelare för sig och sina produkter. Och då menar jag reklam på så sätt att man uppmanar folk att köpa just deras produkt. Att man gör det i tid och otid och framför allt i sina vänners flöde. Det kan helt enkelt bli mer plågsamt för vännerna än trevligt. Det är vad jag kallar att använda sociala medier på fel sätt i sin marknadsföring 😉 Det jag lär ut är ett annat sätt.
   Tyvärr så går det nog inte att komma ifrån att företag använder sociala medier och kommer att fortsätta med det. Det är faktiskt mer eller mindre ett måste idag, precis som det är ett måste med en webbplats.

   1. Tack för svaret Anna. Det är klart att det hela frågan är komplicerat. Jag förstår – som företagare eller bara en blogger som vill nå ut till flera läsare – att sociala medier är viktig och användbara, och att det är bra att lära sig hur man använder dem på bäst sätt. Jag är säkert du är känslig till det sociala när du använda sociala medier i marknadsföring.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close