Det är nära nu

Det är väldigt nära nu till skrivarhelgen i Korså bruk

Där grusvägarna möts, där ligger Korså bruk
Där grusvägarna möts, där ligger Korså bruk

För inte så länge sen så var det flera veckor kvar och nu, nu är det så nära att kan vi snart börja räkna timmarna. En konstig känsla.

Augusti som inte har visat sig från sin allra bästa sida vände plötsligt och lät sommaren komma tillbaka en stund. Precis lagom till vår helg, helgen som är så nära att vi nästan kan ta på den. Visserligen så tror jag att vi skulle kunna skriva ändå, för skriver gör man ju inte bara när det är bra väder, faktiskt. En del skriver nog allra bäst när det är dåligt. Fast i Korså så finns det så mycket vacker natur så det vore trist om det inte gick att sitta där ute på gräset, på udden, vid stranden, på kaféet eller var vi nu hittar vår lilla vrå.

Morgondopp
Vaknar gör man av morgondopp i sjön

Jag har ju tränat mig i att ta morgondopp så vi får väl se om det blir till att visa mig från den kaxiga sidan även i Korså eller om jag hittar på ursäkter och sparar badet till en senare stund på dagen. Eftersom frukosten är klockan åtta så kan det bli lite tufft att hoppa i sjön innan dess. Annars tycker jag att det är ett utmärkt sätt att vakna på.

Fokus under helgen är förstås det egna skrivandet

Vi är många gånger dåliga på att ta oss den tid vi behöver för att sätta oss ner, utan något som stör. Att kunna göra det i en inspirerande miljö tillsammans med andra skrivande människor är många gånger det som kan behövas. Jag har gått så många kurser och säger inte att jag har lärt mig allt jag behöver, men det jag framför allt behöver är den här formen av skrivargemenskap som vi nu kommer att få. Det tror jag många behöver.

Spana in oss under helgen

Om du är nyfiken på att se hur vi har det i helgen kan du titta in på Instagram. Där finns jag under användarnamnet me_annahellqvist eller så klickar du här till vänster förstås så kommer du också dit direkt.

Helt problemfritt har det inte varit

I måndags startade jag upp mitt företag Midéan och den här skrivarhelgen är det första arrangemang i dess regi. Hittills har dagarna varit fyllda av sånt som behöver fixas så här i början. Jag hade förstås hoppats att saker som jag beställt inför helgen skulle vara levererade vid det här laget. Det skulle ha kommit för två veckor sedan. Tyvärr så verkar det som om mitt paket varit i Helsingborg, gjort en vända till Gävle och sen tillbaka till Helsingborg utan att stanna där det skulle. Så paketet var nära men inte tillräckligt för att komma inom räckhåll. Så kan det gå.

Nu vet jag av tidigare erfarenhet att det är väldigt vanskligt att skicka något under sommaren men jag hade väl hoppats på lite tur den här gången. En sommar väntade jag på en mikrofon som skickades från kontoret i Stockholm. Jag behövde den för en intervju som skulle göras under veckan så det var bråttom. Det paketet försvann och till slut lyckades jag få fatt på det en hel månad försent. Till råga på allt så var mikrofonen trasig, men det är en annan historia och inte postens fel.

Posten och sommarvikarier är ett kapitel för sig

Hur posten kan förväxla två väldigt olika adresser är för mig en gåta. Det händer allt för ofta att vi får post som ska till en adress några kvarter längre bort och tvärtom på sommaren. Det enda vi har gemensamt är att vi båda bor på nummer fjorton. Det äldre par som bor på den andra adressen har nog problem bara med att ta sig ut till sin egen postlåda att vi knappast kan begära att de tar sig bort till vår. Och det skulle nog se väldigt fel ut om vi gick och tittade i deras låda varje dag bara för att se om det finns något till oss där.

Men jag ser det som en erfarenhet och skulle det vara så att paketet inte kommer innan fredag lunch så går det att lägga den där lilla ”presenten” i ett kuvert till deltagarna efter eventet.

Det spelar ingen roll för ingenting kan ta den här längtan efter helgen ifrån vare sig mig eller deltagarna. Ni får vara avundsjuka ni som inte är med. Det kommer fler möjligheter!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close