Det är någonting med våren

Jag kan inte riktigt sätta fingret på det där med våren. Det är inte så att jag längtar bort, snarare en längtan ut. Samtidigt är det så att när jag ser tillbaka på de senaste åren så brukar jag ge mig iväg på en resa just under våren. Oftast en torsdag till söndag för jag älskar de där minisemestrarna. Och finns det något bättre för inspirationen att skriva så som att resa?

Att möta våren

Ett av mina favoritresemål är Berlin. Jag älskar den staden och även om de har ungefär samma klimat som oss så brukar våren ha kommit lite längre där än här. Paris är ett annat trevligt resmål för att möta våren även om det nu var väldigt länge sedan jag var där. 

Annars har jag en dröm om att åka till Rom sen en hiskeligt många år tillbaka. Vet faktiskt inte varför mer än att någon uttryckte det där att hitta någon att åka till Rom med och jag tror jag gillade den tanken.

Letar resor på nätet

Jag är inte en sån där som åker på charter även om jag nog kan se fördelar med en sådan resa också. Istället letar jag hellre upp mina resor själv och sedan boende. Det brukar bli bra.

När jag pratar vårresa tänker jag i första hand på att hitta ett flyg mot någon destination och inte tåg inom Sverige. Resor inom Sverige hör liksom mer till min vardag även om jag förstås uppskattar dem väldigt mycket också. Jamen jag gillar ju att resa.

Välja resmål

Vet jag inte vart jag vill resa så brukar jag kolla in de olika sidorna och se vilka resmål de har. Utifrån den sidan kan jag sedan börja leta information och se vad jag hittar och om det är intressant. Ja jag vet, det kanske är lite okontroversiellt men det är så jag är. Oplanerad men ändå planerad. För jag vet att det för den som betraktar utifrån kanske tror att jag bara åker på känn och inte riktigt vet vad jag gör men sanningen är den att jag oftast har planerat mycket mer än jag säger. Det är bara resmålet som jag låter vara lite spontant i det första stadiet.

Har jag väl bestämt resmål så tar jag reda på så mycket jag kan om staden, kulturen, sevärdheter och annan kuriosa som kan vara bra att ha med sig i tankarna. Då tror jag upplevelsen blir både bättre och roligare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close