Det är mycket att ta in nu

mycket nuJust nu har jag mycket att ta in för jag går jag kurs. Kurs i att starta eget och fokus den här veckan ligger på att göra en affärsplan. Något jag verkligen behöver för att fokusera och inte ta på mig för mycket. Det är lätt hänt när huvudet öser över av tankar och idéer.

Vi skulle egentligen vara tolv deltagare men första dagen dök bara jag och en till upp. Tre dagar senare gjordes ett nytt försök då man grottat i vart alla deltagare tagit vägen. Ännu en gång var det jag och samma tjej som dök upp. Ytterligare två dagar senare, alltså en hel vecka efter att kursen skulle startat kom vi igång. Det var igår. Den här gången var vi fyra stycken. I morgon väntas ytterligare två komma vilket innebär sex deltagare allt som allt.

Jag tänker inte kommentera vad jag tycker om arrangemanget men ni kan säkert läsa in en viss irritation mellan raderna och jag kan avslöja att det inte är de andra tänkta deltagarnas fel att de inte är där.

Däremot så kan jag kommentera själva kursen som hålls av en riktigt bra och kompetent lärare (han är inhyrd och inte arrangör). Eller lärare kanske är fel uttryckt för det är han inte utan snarare en person med lång och stor erfarenhet av företagande och även att hjälpa företag att komma på fötterna när de ligger och sprattlar. De som inte kom missar ett mycket bra tillfälle att lära sig starta eget. Vi som är där är nog faktiskt bara tacksamma över att få så mer tid för oss och för våra idéer och tankar. För med en liten grupp hinner vi med att bolla mycket.

Bollar gör vi, pratar och lyssnar gör vi också så ja, mitt huvud är så fullt efter en hel dag att det känns tomt. Om ni förstår vad jag menar. Promenaden hem är oerhört värdefull för det är då som jag har chansen att andas och smälta det jag tagit in. Dessutom så fortsätter ju min skalle förstås att producera och plocka fram sådant jag hade glömt någonstans där inne.

Det är lite som att trycka på en knapp för mig. Plötsligt så bara väller det upp och ut saker från mitt inre, sådant som legat och väntat. I natt till exempel vaknade jag och ”pling” så föll en idé om företagsnamn ner. Det var jag tvungen att skriva upp i morse. Sen får vi se om det inte kommer att ändras ytterligare men det blev i alla fall ett första förslag och en bit på vägen.

Ja det är mycket nu. I morgon tar jag tåget ner mot Göteborg där jag ska träffa både syster, bror, syskonbarn och en barndomsvän. Nädå, jag ska inte vara borta en vecka även om det kanske skulle behövas. Nästa vecka är det kurs igen och då kanske affärsplanen blir klar. Vi får se.5 reaktioner på ”Det är mycket att ta in nu”

  1. Spännande! Jag är nyfiken på att följa din resa, tack för att du delar med dig! Har också tänkt på det där med uthyrning av vagnar etc. det finns definitivt en marknad. Om nu någon har lite att göra…

    1. Tack! Just nu håller jag på att smälta tågresan för fullt. Vi trodde att man det skulle vara bekvämt att ha med sig barnvagn på tåget (barnbarnet är med) men tji fick vi. Nu har vi lärt oss det här. Låna vagn när du kommer fram och om du måste ta med dig bilbarnstol så boka för ett barn till så att du kan ställa stolen där.
      Om någon funderar på att starta en firma med uthyrning av barnvagnar, bilbarnstolar och annat som resande föräldrar kan behöva så kan jag nog nästan lova att det finns en marknad.

  2. Den berömda ketchupeffekten. Det är som om hjärnan vilat sig i form. Ta det lugnt bara och försök hitta egen tid så att du har ny kraft till nästa kurstillfälle. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close