Del 2: Drivkrafter i mitt skrivande av Anna Helgesson

Mitt skrivande är en hobby. Jag önskar givetvis att jag skulle slå igenom och få uppdrag att skriva böcker eller föreläsa om skrivande och läsande, men det är inte en drivkraft för mig. Jag vill än så länge skriva och bli läst. Punkt.

Just nu trängtar jag så intensivt efter recensioner. En lyckad recension kan öppna dörrar som tidigare skulle förbli stängda. Det värsta av allt är tystnad. Hellre en dålig recension än ingen recension. Då kan jag åtminstone försöka förstå vad jag kan förbättra. Men samtidigt ska man inte lägga för mycket vikt vid enstaka recensioner. Det är subjektiva människor med eget tycke och smak som läser och sedan förhoppningsvis tycker. Men det är ändå så att jag vill synas. That´s it.

Sociala medier är en plattform som jag undersöker möjligheter att bli sedd genom. Har numera en författarsida på Facebook, Instagramkonto och Twitterkonto (@nnahelgesson).

Bloggen har jag haft sedan våren 2013, då min första bok skulle se dagens ljus. Där har jag knutit värdefulla kontakter som gett mig hjälp, både praktiskt och med ren och skär pepp.

Anna Helgesson debutbokenDet finns stora möjligheter att bli sedd, men det kräver jobb. Du behöver vara ganska aktiv för att det ska bli ringar på vattnet. Mitt bästa tips är att gilla och kommentera andras bloggar och konton. Därigenom blir du sedd och om du har tur även få uppmärksamhet för det du egentligen vill bli uppmärksammad för – dina böcker och ditt författarskap. Samtidigt är det förbaskat kul att få utbyta tankar runt skrivande med människor som brinner lika mycket som jag för detta.

Alla förstår inte storheten i det vi håller på med. Liksom.

Imorgon fortsätter del 3 – den sista delen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close