Del 1: En kokbok av kärlek av Johanna Pollnow

Det har alltid funnits en dröm om att skriva en bok. Det är jag förstås inte ensam om. Länge fanns tankarna i bakhuvudet, tankar om vad för bok jag skulle skriva.

Ett första steg i att skriva en bok

En kväll satt vi tillsammans med våra vänner och pratade. Var och en av oss delade med sig av sina livsdrömmar. När jag berättade om min dröm utbrast en vän – det är bara att starta! Det var startskottet på CHI FAN Cookbook. Det var vad jag behövde för att komma igång för plötsligt föll allt på plats och jag insåg att jag egentligen redan börjat skriva boken.

CHI FAN betyder äta mat på kinesiska. Eftersom den är tvåspråkig, engelska och kinesiska, och med 101 västerländska vardagsrätter, är det en unik kokbok.

Jag bodde i Shanghai och som expat i Kina så hade vi, liksom många andra, en ayi (husmor) som hjälpte mig i köket. Jag som tycker mycket om att laga mat och experimentera i köket hade redan översatt flera recept som vi sedan lagade tillsammans. Nu visste jag vad jag ville skapa!

Men det var långt kvar från att faktiskt hålla en färdig bok i handen. Långt mycket mer än jag tänkt på tidigare.

 

1 reaktion på ”Del 1: En kokbok av kärlek av Johanna Pollnow”

  1. Pingback: Först ut som gästbloggare är ... - Anna Hellqvist

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close