Del 1: Att skriva fantasy av Kim M. Kimselius

Redan tidigt väcktes fantasin inom mig och när jag var åtta år skrev jag min första bok.

Sedan dess har jag skrivit och det ligger många färdiga berättelser i byrålådorna, eftersom jag i många år bara skrev till mig själv. December 1997 debuterade jag med Tillbaka till Pompeji och gjorde en bejublad debut. Alltsedan dess har jag arbetat heltid som författare och närmar mig nu 40 publicerade böcker, 49 påbörjade berättelser och 16 byrålådsböcker som väntar på att få komma ut.

De flesta utgivna böcker är historiska äventyrsböcker, men där finns även fantasyböcker. Bland de opublicerade böckerna finns betydligt fler fantasyberättelser. Jag älskar att försvinna bort i fantasin. I en fantasyberättelse kan jag vräka ur mig orden och bygga upp en helt egen värld.

När jag skriver fantasy ser jag det som avkoppling från de historiska äventyrsböckerna.

Visst får jag fantasiera även i de historiska böckerna, men där måste jag hålla mig till historisk fakta, historiska personer och läsa in mycket fakta innan jag skriver. När jag skriver fantasy släpper jag loss.

Den första fantasybok som jag gav ut var Månstenen.

Det är första boken i Theo- och Ramonaäventyr, en serie där fansen bestämmer vad jag ska skriva. Många ville att Theo och Ramona skulle resa till framtiden, något de inte kan göra i en historisk bok. Därför skapade jag en ny serie med de populära figurerna, Theo och Ramona.

Vid en av mina senaste signeringar mötte jag en familj som kallade Månstenen för Kimsivimsi-boken. Först förstod jag inte vad vilken bok de menade. De älskade Månstenen och hade gett den ett smeknamn, precis som man gör med sådant man tycker extra mycket om. Om du läser boken förstår du varför den fick just det namnet. Jag blev mycket glad över att min första utgivna fantasybok fick sådant bemötande.

Den andra utgivna fantasyboken är Staden på andra sidan Kompassen.

Det är en bok jag älskar. Där har jag med allt, trollkarlar, magi, en flicka och en pojke, och en annan värld på andra sidan om en bubbla. Det är just en sådan bok jag hade valt när jag var yngre.

Du vet väl att jag fortfarande har barnasinnet kvar inom mig och skriver alla böckerna till mig, inte till barn- och ungdomar eller vuxna. Jag skriver berättelserna till mig själv, för att jag vill lära mig något, eller som med fantasyböckerna, för att jag vill försvinna bort i fantasin och ha kul.

Det är just vad jag har när jag skriver fantasy.

Böcker i detta inlägg:

Läs del 2 om fantasy i morgon här på bloggen

2 reaktioner på ”Del 1: Att skriva fantasy av Kim M. Kimselius”

  1. Pingback: Del 2: Att skriva fantasy av Kim M. Kimselius - Anna Hellqvist

  2. Pingback: Veckans gästbloggare är Kim M.Kimselius - Anna Hellqvist

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close