Dags att presentera nästa gästbloggare

Anna Helgesson gästbloggareJag som gästbloggar heter Anna Helgesson, författare som haft förmånen att bli utgiven på förlag. Två böcker har det blivit som jag är så stolt över! Resan till sommaren och Glashjärtat – vänner eller fienden?

I mitt hem läste vi mycket. Böcker var viktigt. Det är jag så tacksam för idag. Jag har alltid älskat det svenska språket, både att läsa böcker och att uttrycka mig i skrift. Hela livet faktiskt. Jag var bara fem år gammal när jag lärde mig konsten att läsa genom att sitta i pappas knä när han läste tidningen. Och i tioårsåldern skrev jag min första roman – Mitt liv. Jag har den kvar i en pärm.

Mitt yrke blev så småningom lärare. Först var jag undersköterska på sjukhuset, men livet ville annorlunda. Nu har jag varit lärare i femton år och trivs. I skolans värld har mycket fallit på plats. Intresset för litteratur fick en ny dimension. Att lära eleverna att läsa och skriva är fantastiskt. Att få vara den som som öppnar dörrar till nya världar, få dem att växa och upptäcka sin potential.

I mötet med elever och föräldrar vaknade en historia till liv inom mig. Resan till sommaren föddes plötsligt. Den skrivprocessen var magisk. Berättelsen fanns redan där och behövde ut. En kombo mellan min barndoms värld och nutiden bildade en fond för resan. Även ett behov av att det skulle finnas litteratur för eleverna med invandrarbakgrund, att det skulle finnas fler karaktärer i litteraturen att identifiera sig med. Rami är den viktiga personen. Jag är mäkta stolt över min lilla gröna debut.

I mitt första gästbloggande här kommer jag att berätta om drivkrafterna som jag har i mitt skrivande.

 

Mer om och av Anna läser du här:

2 reaktioner på ”Dags att presentera nästa gästbloggare”

  1. Pingback: Hennes skrivande vaknade i vuxen ålder - Anna Hellqvist

  2. Pingback: Del 1: Drivkrafter i mitt skrivande av Anna Helgesson - Anna Hellqvist

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close