Dagen då kylan drog fram

Du kanske tror att jag snöat in idag och glömt bort måndagens #100skrivutmaningar men nej då, här är jag. Kylan har inte tagit mig än även om det ska erkännas att jag nog inte hade räknat med fullt så mycket snö som det nu kommit.

Vinter svepte in över våran gata

Däremot ska jag erkänna att vintern som drog in över staden har påverkat min dag på så sätt att jag inte kunnat ta mig fram fullt så fort som vanligt. Det är det som gjort att det här inlägget kommer lite senare än vanligt. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det.

Om du inte vill vänta för länge

Dagens skrivutmaning fanns uppladdad på Youtube redan tidigare idag så ett tips till dig som inte vill vänta på inlägget här på bloggen är att gå in där och prenumerera på spellistan så finns chansen att ni kommer åt filmen tidigare. Å andra sidan så får ni inte en lite historia till så som ni får här.

Jag reste rakt in i ett vinterlandskap

I fredags tog jag bilen upp mot Hälsingland och mitt lilla Pepparkakshus. Vinterdäcken kom på under förmiddagen och det var tur för halvvägs körde jag rakt in i ett vitt snömoln och vinter. Träden var vita av fuktiga iskristaller och på vägen gjorde bilarna spår i snön. Det ska sägas att det var fantastiskt vackert. Som någon sa, passa på och beundra den vackra vintern nu innan den blivit bara lång och kall.

När jag sen var på väg hemåt igen hade vintern brett ut sig hela vägen ner till vår stad och där ser den ut att stanna. Vår gata som alltid tycks vara sist på plogbilens lista är tyst och öde för bilarna tar sig knappt fram.

Vad är ditt kall?

Kall, eller rättare sagt kyla, är lite av temat för den tjugonionde skrivutmaningen. Jag vet inte vad du tänker på men jag tänker på många olika saker när jag hör det ordet. Lite spännande faktiskt.

Spännande vet jag inte om mina katter tycker att det är. De går fram till dörren och ber mig öppna men sen står de där en lång stund och sniffar in kylan i nosen innan de beslutar om de ska gå ut eller stanna inne. Den som har katt vet att detta inte är några snabba beslut och det gäller att ha tålamod, helt klart. Och en varm tröja.

Veckans skrivutmaning har ett tema och vill du veta mer tar du förstås en titt på filmen här nedan. Sen är det bara att sätta igång att skriva! Låt dig inspireras och varför inte inspirera andra genom att dela med dig av dina tankar för den här veckan i en kommentar här nedanför.

Först filmtime! Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close