Att resa, göra research och sånt

en resa med researchTror att jag sagt det förut men jag säger det igen – jag gillar att resa. För nöjes skulle eller för research.

För mig är det inte nödvändigt med långa resor. Och då tänker jag både på avstånd och tiden jag är borta.

Jag åker gärna på resor som varar över en helg, gärna en lite förlängd sådan så att resan dit går på fredagen och hem på måndagen. Då får man flera hela dagar på sig att utforska omgivningarna.

I helgen åkte jag på en sån där kortresa tillsammans med min son. Den här gången gick flyget mot Irland och Dublin.

Vi går längs med Dublins gatorDet tar inte mer än strax över två timmar att komma till Dublin. En fascinerande stad på många sätt och vis. Framför allt en stad som tycks svämma över av Guinness.

Vi gick och gick och gick tills benen värkte och jag knappt orkade ta ett steg till. Satte oss då på restauranger, kaféer och pubar.

Våra blickar gick över torg, slott, kyrkor, broar, affärer, turister och en match Camogie. Det var faktiskt ett av det mest bestående minnena från resan och då speciellt den härliga äldre irländska damen som satt bredvid mig och tog tag i min arm varje gång det blev lite spännande.

Staden var fylld av människor av alla möjliga nationaliteter och samhällsklasser. Även staden i sig var en brokig samling av olika saker skulle jag nog vilja säga.

En bro med kärlektslås

En del reser för att skriva och det skulle jag mycket väl kunna göra.

Men med sällskap kan det vara svårt att få till tiden och framför allt så vill jag hinna uppleva och se så mycket som möjligt när jag bara har några få dagar på mig. Alltså samlar jag istället på intryck så att jag senare kan skriva om det.Solen tittade fram

 

För den som skriver kan det ibland vara nödvändigt att bege sig iväg på en resa för research. Jag har till exempel en sådan resa framför mig till Verona. Nej, inte inplanerad än men som måste bli av för mitt arbete med mitt nästa manus som till viss del har koppling till just Verona.

Är du, eller planerar du att bli, egen företagare där skrivande är en del av din verksamhet så vet du väl att du kan dra av för resor du gör i researchsyfte. Kom ihåg det.

Med en intensiv men trevlig resa bakom mig har jag mycket att smälta nu. Jag åker gärna till Dublin igen men det står inte först på listan just nu utan där finns annat som väntar. Men nästa gång jag åker kommer jag att ta en dagtripp med buss ut till kusten för nu har jag sett mycket av staden och vill få en chans att se naturen utanför också.

Längtar redan till nästa resa utomlands. Inomlands går den snart till Göteborg men i ett betydligt tråkigare ärende än det i helgen. Då begravs min fantastiska morbror som skulle fyllt 92 i sommar. Men även han är en person som jag gärna skulle låta flytta in i någon av mina texter med sin humor, uppfinningsrikedom och omtänksamhet.

Research behöver inte bara göras utomlands utan lika väl här hemma.


 

3 reaktioner på ”Att resa, göra research och sånt”

 1. Research hör till och är något som tillför böckerna en hel del. Jag vet inte vad jag tycker är roligast: läsa researchböcker, resa på researchresor eller att skriva mina historiska äventyrsböcker. Jag tror det är mixen av allt som gör livet spännande.
  Livet är en enda stor resa.
  Kram Kim 🙂

  1. Jamen så är det nog, att allt är lika roligt men på olika sätt. Allt tillför något. Som en skrivande människa så reser jag med alla sinnen öppna och suger åt mig allt jag ser och hör. Ibland kan det bli lite jobbigt det där beteendet *ha ha*. Som i fredags då jag inte kunde koncentrera mig på min danspartner när vi buggade utan hade fullt upp med att ta in allt och alla andra runtomkring. Som om jag inte sett folk på flera veckor.

   Livet är en enda stor resa – just så brukar jag också säga. En spännande resa som vi inte vet riktigt vart den ska föra oss.
   Kram tillbaks!

 2. Ja det är roligt med research. Jag har inte varit utomlands än, men kommer att behöva åka till Brighton i England. Det ser jag fram emot. Första researchresan i år kommer att gå till Uppsala. Inte dumt det heller.

  Dublin har jag inte varit. Låter mysigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close