Att hitta guldkorn och återbruk i texterna

Denna måndag befinner jag mig i Smedjebacken och håller kurs i skrivande för ett litet gäng ungdomar. Min förhoppning är förstås att de ska bli inspirerade att skriva mer. En klar utmaning kan jag avslöja. Lektion ett är att övertyga dem att det här inte är skola utan att vi är här för att ha roligt.

För det ska vara roligt att skriva!

Och ett bra sätt att få igång sitt skrivande och få fram glädjen är att skriva varje dag och att använda sig av flödesskrivande. Många gånger när jag flödesskriver blir jag förvånad över vad som kommer ut och ner på pappret. Saker jag inte alls hade förväntat mig. Inte helt sällan kommer det en mening, ett uttryck eller några ord som jag kan återanvända i någon av mina texter.

I den här veckans skrivutmaning får du använda dig av en text du skrivit och återbruka några ord. Faktiskt en övning som passar bra för alla, även för ungdomar i Smedjebacken.

I morgon ska jag prata gestaltning och karaktärer med ungdomarna. Det kan bli intressant.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close