Att gå på husvisning på internet

Internet är helt fantastiskt ändå

Bara det där att man kan gå längs en väg där man aldrig satt sin fot med hjälp av google maps och street view. Det har jag använt mig av när jag skriver noveller för att försätta mina karaktärer i en annan miljö. Har jag tur så är bilderna tagna under rätt årstid också.

Ett annat ställe där jag kan söka inspiration och information är Hemnet. Där kan jag ta en tur in i någon hus och se mig om trots att jag aldrig satt min fot innanför dörren. Visserligen är väl en del av de där (säkert de flesta) stylade men vad spelar det för roll. Jag ska ju bara ha det som inspiration.

Bilderna berättar

Bilderna kan jag använda för att fundera på vem som bor där och bygga på mina historier för att ha en bild och uppfattning om hur rummen ser ut där jag befinner mig i berättelsen bidrar förstås till att det blir mer trovärdigt.

I veckans skrivutmaning ska du få gå in i din karaktär och kliva innanför en dörr där du aldrig varit tidigare. Känn efter vilka intryck du får, vilka dofter du känner och vilka känslor du upplever.

Men först ska du nog ta och titta på filmen så att du förstår vad jag menar. Sen är det bara att sätta igång och gå på husvisning – lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close