Årets första julbord

Idag ska jag faktiskt iväg på årets första julbord. Egentligen hade jag nog inte förväntat mig mer än ett som är bokat med familjen och så det på julafton förstås. Men så dök det upp ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Det här är nämligen tillsammans med 49 andra affärskvinnor i Gävleborg. Det är sådant som kan hända när man är egen företagare.

Livet som egen

Som jag nämnt tidigare så blev jag egen företagare i slutet av augusti. Den skrivhelg jag arrangerade i Korså bruk (Dalarna) var startskottet skulle man kunna säga. Det var bland annat därför ni fick skåla i bubbel ni som deltog. Att vara egen är häftigt, roligt, intressant, utmanande och himla läskigt i en rörig kombination. Men jag börjar mer och mer känna det där som så många egenföretagare säger – att jag inte ångrar det en sekund.

Visst finns det stunder som ångern sätter in men de där dagarna som det ”händer grejer” väger upp vågskålen ganska så bra. Framför allt så trivs jag med friheten att bestämma själv över mitt arbete och min arbetstid. Eller ja … det innebär förstås ofta att jag sitter och jobbar även sent på kvällarna förstås. Det är sådant man får räkna med.

Frihet ja

Den senaste tiden har jag inte bara ägnat åt en skrivhelg i Eksjö utan även att skriva texter för webbsidor. Jo jag gör sådant också och det är himla kul. Med erfarenheten av att jobba som webbredaktör så vet jag hur mycket tid som går åt för att skriva texter, tid som man inte alltid har. Det är då sådana som jag kan hjälpa till. Och jösses vad mycket jag lär mig under tiden.

Det är en skrivutmaning

Faktiskt så är det verkligen en skrivutmaning varje gång jag sätter mig ner och skriver en text. Om det så är för webb, novell eller skönlitterärt. Skillnaden med att skriva för webb är förstås att jag får ett ämne och uppgift att skriva om medan det andra skrivandet är sådant jag måste komma på själv.

Att komma på ett ämne att skriva om kan vara en utmaning i sig, att sedan skriva är ytterligare en. Det är för att inspirera till kreativt skrivande som jag startade #100skrivutmaningar Ni vet, de där utmaningarna som man kan göra varje vecka eller faktiskt när som helst. Den som vill kan plocka det som lockar.

Och bara för att det är så roligt att göra film har jag satt ihop en trailer idag. Den finns på youtube.com/annahellqvist för den som vill dela den vidare till andra som kan behöva. Annars kan du titta på den här förstås.

Ha en toppenhelg!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close