Är du en av dem som funderar på att gå en skrivarkurs?

Då är du inte ensam. Med det menar jag inte att du ska låta bli. Det finns en kurs som passar för alla.

Själv har jag gått ett antal kurser, först som student på heltid och nu på senare år samtidigt som jag jobbar. Jag har helt enkelt svårt för att låta bli, att få lära mig mer och nytt är nog ett beroende.

Det är då distanskurserna passar mig så bra. Jag tror det hela började när jag läste ett tips om att just den där kursen jag ville gå kanske även fanns på högskolan eller universitetet. Visst kan jag anmäla mig till en kvällskurs på medborgarskolan, ABF eller folkuniversitetet men, om det finns en liknande kurs på högskolan, som både ger mig högskolepoäng och inte kostar mer än min ansträngning, är inte det guld värt? Och dessutom på distans. Om nu inte syftet med att gå kurs är att få lära känna nya människor förstås.

Men om kursen du vill gå inte finns på Högskolan/Universitet och inte heller som en kvällskurs på någon av studieförbunden, då finns det en uppsjö av andra ställen att hitta den på. Tidningen Skriva till exempel länkar bland annat till Skrivkurser.nu  där du kan hitta bra kurser för ditt skrivande. Men nöj dig inte med det utan använd dig av google och sök på dina intressen.

Idag vill jag tipsa dig om ett annat sätt att tänka när det gäller kurser och ditt skrivande. Är det verkligen en kurs i skrivande som du behöver? Varför inte göra som Ann Oleort som går en kurs i Kriminalteknik. Den kunskapen hon får där kommer att komma väl till pass i hennes kommande böcker. Kanske ska du skriva en bok där Italiensk mat har en betydande ingrediens – gå då en kurs i Italiensk matlagning. Se det som en del i din research, dina läsare kommer att älska den kunskap du besitter och delar med dig av.

Eller är det något annat du behöver för ditt skrivande, i ditt jobb eller i ditt liv?

Den 15 april är sista dagen för att ansöka till Högskolan/Universitetets kurser inför hösten. Gå in på Antagning.se och kolla in kursutbudet där. Tänk på att det du söker inte alltid kommer upp eftersom sökorden hämtas utifrån vad den skolan har anmält som sökord. Med andra ord så kanske du letar efter något som de inte ens tänkt på att använda. Så lurigt är det.

När jag satte mig häromdagen för att fundera på vilka kurser jag ville gå hade jag ingen aning om att jag ens skulle söka. Så jag valde att leta på distanskurser, 25% (ska ju hinna jobba också) och fick då upp en lååååång lista. Rättare sagt över 2000 kurser. Men, det är så himla kul att leta igenom och se vad jag hittar och jag har några dagar på mig så varför inte.

Just nu har jag anmält mig till en kurs i coachning och en i Digitalt och sociala medier. Två kurser på 7,5 poäng vilket innebär 5 veckor kurs men båda är på 25% och är då utspridda under hela hösten. Perfekt för mig. Det kommer säkert att ändras innan den 15 april för jag har inte kommit längre än till bokstaven F på listan 😉

Här kan du läsa lite mer:

 

6 reaktioner på ”Är du en av dem som funderar på att gå en skrivarkurs?”

    1. ha ha 😉 just så är det. Med tanke på hur ensamt jobbet med att skriva är, behöver man de där vännerna man får på skrivarkurserna mer än något. Och faktum är att man får även vänner på distanskurser. Det gänget jag jobbade med på kursen för Sociala medier har jag haft otroligt roligt med, trots att vi inte träffats ”live” men väl på hangouts.

  1. Håller med: att gå utbildningar är givande och att de finns på distans är perfekt. Har anmält mig till sommarkurs i kriminalteknik 7,5 hp och till höstens magisterutbildning i skrivande i Lund så just nu håller jag tummarna för att komma in på bägge 🙂

    1. Jag håller tummarna för dig. Satt själv och tittade på magister i filmvetenskap. Har en kurs som jag inte avslutat och skulle kunna plocka upp den igen med en distanskurs. Men vi får se, det är nog inte i år jag ska göra det 😉

      Kriminalteknik blev jag väldigt sugen på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close