Allt föll på plats

SKRIVPROJEKTET: ”200 DAGAR AV VÄNTAN”

Vid årsskiftet beslutade jag mig för att flytta från den stad jag bott i sedan 2004 och upp mot Hälsingland. Under våren började jag packa och det tog mycket mer energi än jag egentligen hade och trodde att det skulle göra. Under flera månader rensade jag än en gång och körde kartonger upp till dottern gäststuga och till min egen lilla stuga. Lägenheten sa jag upp men någon ny hade jag inte klar utan planen var att bo i stugan under sommaren och räkna med att allt skulle lösa sig på bästa sätt. Det gjorde det och i augusti fick jag tillträde till den nya lägenheten även om jag stannade kvar i stugan.

Mitt planerade SkrivSpan fanns det helt enkelt ingen energi kvar för att anordna så den fick jag lägga åt sidan. Istället fick jag i slutet av sommaren besök av min underbara författarvän Anna Helgesson och vi ägnade en hel helg åt vårt skrivande varvat med bubbel och babbel förstås.

En av dagarna åkte vi upp till toppen av ett berg och satte oss där för att diskutera våra texter och vårat skrivande. Där och då föll allt på plats och i vårt bollande förstod jag vad jag höll på med. Mina kärleksbrev blev början på ett manus, en kärlekshistoria som berättas i brevform och skickas till någon som inte läser dem

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close