Novelltävlingar 2017

Välkommen hit!

På den här sidan hittar du ett urval av kommande novelltävlingar som kan vara intressanta för dig att delta i. Jag skannar med jämna mellanrum av nätet efter nya tävlingar för mig och dig som vill prova på att få sina texter publicerade. Det händer även att jag får tips via mejl eller här på sidan. Framför allt söker jag tävlingar som vänder sig till så stor grupp som möjligt men när jag ramlar över ungdomstävlingar lägger jag även upp dem i ett eget stycke längre ner på sidan. Jag har valt att inte ta med skrivtävlingar som är på andra språk eller som är väldigt lokala. Är du intresserad av sådana kan du titta in hos Eva Ullerud som kanske har det du söker. Det kan även vara värt att ta en titt in på Kim Kimselius sida där hon tipsar om olika skrivtävlingar.

Sidan är Uppdaterad 2017-05-12 (OBS! Kolla även in OT längst ner på sidan – inte novelltävling men intressant ändå)

Deadline när 100 anmälningar har uppnåtts och publicering av novell
Novell.nu
Vill du publicera din novell i en bok? Då är denna möjligheten perfekt för dig. Det enda du behöver göra är att du anmäler dig i formuläret och ifall de uppnår målet med att 100 personer registrerar sig så kommer de förverkliga detta. Blir du publicerad kostar det 200kr och du får ett ex av boken.

Du kan även skicka in din novell och få den publicerad på deras hemsida – Publicera novell

 

Deadline den 2 maj:
Tidningen skriva i samarbete med Naturskyddsföreningen
Nästa tävling sker i samarbete med Naturskyddsföreningen och har temat I NATUREN. Bidragen ska vara på max 4 000 tecken inklusive mellanslag. 1:a-pris: Presentkort från Naturkompaniet på 1 500 kronor, 2:a-pris: Presentkort från Naturkompaniet på 500 kronor, 3:e-pris: Boken Omtänk och ett års prenumeration på tidningen Sveriges Natur.

Deadline den 31 maj:
Grimm novelltävling
Under hösten 2017 planerar Sofi Poulsen att ge ut en antologi med helt nya sagor som baseras på Bröderna Grimms klassiker. Ditt bidrag är en novell om högst 30.000 tecken inklusive mellanslag på svenska eller engelska. Historien måste baseras på en av Bröderna Grimms sagor. Blir du antagen publiceras din novell i en antologi. Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning men erhåller det traditionella författarexet och har möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning.

Deadline den 30 juni:
Novellix novelltävling för dig under 26
Tävlingen öppnar 16 maj och året tema är Kaos. Skriv en novell på mellan 20 000 och 30 000 tecken, inkl. blanksteg. 1:a-pris: Bokkontrakt hos Novellix samt biljetter till årets Bokmässa i Göteborg där boken släpps officiellt. 2:a-pris: Books-in-box – en fin trälåda fylld med 40 Novellix-noveller. 3:e-pris: Ett års Novellix-prenumeration och medlemskap i Novellix Vänner. Vinnarbidraget blir publicerat som en Novellix-novell redan i höst!

 

Obestämd deadline:

Är du bra på att skriva noveller? Hör av dig till Hemmets veckotidning om du är duktig på att skriva så läser de dina noveller och om de gillar dina texter ger de dig chansen att bli publicerad.

Epok förlag söker noveller för E-publicering (20150618) De söker noveller för publicering som e-bok. Främst är det skräck som de är ute efter, men har du en Science Fiction- eller Fantasy-novell så läser de gärna. Det finns inget datum för deadline på deras hemsida så skynda dig att skickar in!

Granta är en tidskrift som lyfter fram starka berättelser och oväntade perspektiv. Scenen lämnas fri åt de medverkande författarnas texter: noveller, romanutdrag, reportage, reseskildringar och självbiografiska berättelser. Nyskrivet svenskt material blandas med översättningar, och etablerade skribenter med nya röster.

För Unga vuxna!

Deadline den 20 augusti: OBS NYTT!
Unga berättar
Tycker du om att tävla? Då borde du vara med i tävlingen Unga berättare. Skriv om vad du vill och hur du vill – det finns inga regler förutom hur lång novellen får vara. En tävling för dig som är 16-30 år och bosatt i Östergötland eller i Tranås. Ditt tävlingsbidrag ska vara en novell med max 5 sidor i teckenstorlek 12. Juryn utser 10 vinnare som kontaktas i början på september. Juryns beslut offentliggörs i mitten av oktober. Datum och plats meddelas senare. Det är viktigt att att du kan vara med om du vinner. De tio vinnarna får var sitt presentkort à 500 kr i bokhandeln, samt blir publicerade på www.gotabiblioteken.se.
———————————————————————————————————————

Du har väl sett att du kan fylla i ditt namn och din mejladress i formuläret till vänster. Då kommer du att få ett mejl när jag gör ett nytt inlägg. Du kan även prenumerera på nyhetsbrevet och det formuläret hittar du till höger.

Naturligtvis stannar ditt namn och din mejladress hos mig i säkert förvar och kommer inte att ges ut till någon annan.

Har du tips på en novelltävling som kan passa att lägga in på den här sidan? Lämna då en kommentar här nedan eller mejla på me@annahellqvist.com 

Författarförbundets rekommendationer för Arvoden för dikter och noveller

Här på debutantbloggen kan du läsa lite bra tips om att skriva noveller och delta i novelltävlingar

#novell  #noveller #novelltävling

Share

45 Responses

 1. Sofia skriver:

  As grym blogg! Synd att jag bara inte är tillräckligt gammal, vill så gärna bli 16 så jag kan börja delta!

 2. Ali skriver:

  Hej
  jag undrar när blir deadline för Umeå novelltävlingen?
  Ali

  • Anna Hellqvist skriver:

   Hej Ali!
   Tyvärr så har jag inte den informationen. Försök att hitta förra årets arrangör och fråga dem om det kommer att bli någon novelltävling i år. /Anna

 3. Ellen skriver:

  Tack för hjälpen! Jag har länge velat delta i en tävling och nu tror jag att jag har hittat en som jag kan sända ett bidrag till. Nu är det bara att hoppas att jag lyckas komma på något:)

 4. sara skriver:

  Jag vill vara med fast jag är bara 10 år kan man va med då.vad vinner man och hur lång ska berättelsen vara

  • Anna Hellqvist skriver:

   Hej!
   Vad roligt att du vill vara med och skriva. Om du klickar på länken till den tävling du är intresserad av så hittar du all information som du behöver. Där finns också mejladress till de som håller i tävlingen och dit du kan skicka dina frågor. Jag lägger bara upp länkarna och tipsar och kan inte svara på vilka regler som gäller.

   Lycka till! Hälsar Anna

 5. Mikael Mansén skriver:

  Tack så mycket för en härlig sida. Är inne ofta. 🙂

 6. Catharina Andersson skriver:

  Vilken guldgruva! TAck!

 7. Theodor skriver:

  Grym sida! Tackar så mycket, det här är till stor hjälp!

  • Anna Hellqvist skriver:

   Härligt! Såna där ord är alltid uppskattade och inget gör mig gladare än att få hjälpa andra att komma framåt i sitt skrivande. Det peppar mig också. Så är det!

 8. Clara skriver:

  Vad glad jag blev över att ha hittat detta. Tack för skitbra sammanställning!

 9. Emelie Talledo skriver:

  ÄlSK; ÄLSK; ÄLSKAR DIN SIDA!
  Hittar dock inget formulär där man ska skriva in sin mejladress – skulle du kunna fylla i den åt mig?

 10. Bo Ek skriver:

  Borde det inte anges att Stephen King-tävlingen bara är till för de som bor i Förenade Kungadömet? Jag tror få som läser den här sajten kvalar in i den kategorin…

 11. Skuggan skriver:

  Jätte bra att denna sida finns, tack för att du tar dig tid till det, kom hit i höstas förra året också, just när det börjar närma sig deadline, eller den redan passerat. Hoppas du håller igång även nästa år så kanske jag lyckas delta i någon passande tävling =D
  Även resten av sidan ser både bra och läsvärd ut, ska ta mig en ordentlig titt när jag har gott om tid.
  Ha det bra iaf.

  • Anna Hellqvist skriver:

   Hej!
   Vad roligt att höra och kul att du hittat hit. Jodå, jag ska allt försöka se till att hålla sidan aktuell och jag hoppas och tror att det kommer finnas mer tid för mig att arbete med sidan under 2016. Noveller framför allt är något jag kommer att jobba mer med då har jag tänkt.
   Ha det gott och välkommen igen, och igen och igen 😉
   Anna

 12. Ester Birgersson skriver:

  Tack!
  Vilken underbar sida. Är så glad att den finns då jag ofta har letat genom hela nätet efter skrivtävlingar. Ett stort tack Anna att du lägger ner tid på det här så att vi andra får det lättare att hitta tävlingar. Så tacksam!

  • Anna Hellqvist skriver:

   Åh vad glad jag blir Ester! Tack! Det är såna här små glada tillrop som peppar mig att uppdatera den ännu mer. Har även märkt att fler ungdomar hittat hit sen jag fick min brorsdotter att börja skicka in till tävlingar och det är otroligt roligt.

 13. Sebastian skriver:

  Hej!
  Trevlig sida du har med mycket bra information om tävlingar. Alltid kul att ha ett mål med sitt skrivande ända tills den dagen då någon blir intresserad alstren man så mödosamt har slitit med.
  Va ute på nätet i går och hittade en författartävling på http://www.pulpfic.com. Visserligen var det en anmälningsavgift men dock inte så stor.
  Jag tittar in någon fler gång på din sida,
  Ha en fin sommar!
  /Sebastian

 14. Katti skriver:

  Hej Anna! Tycker det är toppen att du samlar skrivartävlingar som är på gång här. Tänker kanske själv delta i Allas tävling men när jag ser att man ska vara 50 plus blir jag lite fundersam. Har inte hittat någon sån info i tävlingsreglerna och tvivlar på att det verkligen stämmer…

  • Anna skriver:

   Hej! Kul att du tittar in här. Det står nog inte att man måste vara 50 plus utan att Allas målgrupp är 50+ 🙂 Tror det är ganska viktigt att ha i bakhuvudet när man skriver. Det är klart att du ska delta! Vad är det värsta som kan hända? Att du inte vinner kanske men att ha skrivit en novell är en vinst i sig. Passar den inte där passar den säkert någon annanstans. Som den är eller lite omskriven. Så kör på!

 15. Ylva Nylander skriver:

  Hej Anna,

  Trevlig blogg du har. Jag brukar gå in här emellanåt för att se om jag hittar något spännande.

  För två veckor sedan startade jag och en kollega ett lite annorlunda förlag. I går körde vi igång med en novelltävling. Du får gärna lägga upp den här om du tycker den är ok.

  http://www.synkpublishing.se/Portals/synkpublishing/Documents/Novellt%C3%A4vling_Poster.pdf

  Tack för en trevlig blogg!

  /Ylva

  • Anna skriver:

   Hej Ylva!
   Vad roligt att du hittat hit. Klart jag lägger upp en så här trevlig novelltävling. Låter spännande med ert förlag. Jag kommer definitivt titta in hos er och läsa lite mer.

   Vi hörs!
   Anna

 16. Ahrvid Engholm skriver:

  Fantastiknovelltävlingen 2014

  Det är 15-årsjubileum för Fantastiknovelltävlingen, som härmed utlyses. Den stödjs av Novellmästarna, en ideell förening för att främja novellkonsten (http://novellmästarna.se/, 10-årsjubileum i år!), och tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. De enkla reglerna:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.

  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck (genre får tolkas en smula generöst; det bör finnas något ”fantastiskt” element). Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.

  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

  4. Förstapris 1000 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva!

  Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden. Tävlingen är djupt tacksam för sponsorskap av, i bokstavsordning, SF-Bokhandeln http://www.sfbok.se, tidingen Skriva http://http://tidningenskriva.se/, Wela förlag http://http://www.welaforlag.se/ och förlaget Zenzat http://zenzat.wordpress.com/ – gynna våra gynnare! En liten sak: genom åren har förfrågningar och undringar kommit om man ”bör” sträva mot maxgränsen på 50K. Den gränsen är satt bara för att någonstans bör en gräns sättas! De flesta noveller som klarar sig bra brukar vara på 10-25 000 tkn. Bästa genre? Senaste åren har det varit nästan dött lopp mellan sf, fantasy och skräck.
  SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) Se infosidan http://www.skriva.bravewriting.com – sidan uppdateras sällan, helt avsiktligt (mest årlig tävlingsinfo) . SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur, kultur, ibland litet vetenskap, där publiceras olika nyheter, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade om det mesta.

  –Ahrvid Engholm

 1. 1 juli, 2014

  […] Novelltävlingar 2014 […]

 2. 25 september, 2014

  […] Novelltävlingar 2014 […]

 3. 9 april, 2015

  […] Novelltävlingar 2015 […]

 4. 23 april, 2015

  […] Följande novelltävlingstips hittade jag på Anna Hellqvists hemsida http://www.annahellqvist.com/novelltavlingar/: […]

 5. 8 maj, 2015

  […] Novelltävlingar 2015 […]

 6. 12 juni, 2015
 7. 5 juli, 2015

  […] Novelltävlingar 2015 […]

 8. 8 oktober, 2015

  […] För er som inte kan delta i just den här novelltävlingen här är tips på andra Novelltävlingar […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close