Fler och fler lyssnar på böcker

2 svar

 1. John Nixon skriver:

  Jag känner för dig att vara tvungen att läser nyhets texter om Utöya uder tiden när allt hänt. Svårt.

  Om mera litterärt inspelning, känner du till Librivox? Det är en slags Wikipedia för inläst text. De började med engelska men nu finns det på flera språk, inklusiv svenska. Jag deltog under en tid som inläsare och läst in båda dikter och kapitel ur romaner. Jag slutade delvis för att det tog för mycket tid men mest för att jag blev hes. Men det är en fin inspelade bibliotek som fortsätter att växer – somliga röster, och somliga inspelningar är bättre än andra dock.

  Librivox: https://librivox.org/

  • Anna Hellqvist skriver:

   Nej librivox känner jag inte till. Det måste jag kolla upp. Jag saknar verkligen mitt jobb som inläsare på taltidningen. Tyvärr fick de läggas ner och blev ersatta av talsyntes. Billigare men mer opersonligt och en röst som ibland kan vara svår att lyssna på. Speciellt för äldre. Tack för tipset John!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close